Patiëntenportaal en PGO – Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Hank – Hank

Welkom op de website van Huisartsenpraktijk Hank

Op deze site vindt u algemene informatie over uw apotheekhoudende huisartsenpraktijk te Hank. Lees over ons team, hoe u ons kunt bereiken voor afspraken, over de apotheek en de routebeschrijving naar de praktijk. We vragen u rekening te houden met de praktijkregels zodat we u het beste van dienst kunnen zijn. Naast de praktijkinformatie vindt u informatie over lichamelijke gezondheid en een goede levensstijl.

Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Hank
Buitendijk 33b 4273 GC Hank

Patiëntenportaal en PGO

Onlangs zijn we in onze huisartsenpraktijk gestart een Patiëntenportaal.

Wat is een Patiëntenportaal?

Dit is een persoonlijke, beveiligde, digitale omgeving waar u inzage heeft in uw eigen medische gegevens, zoals die bewaard worden in uw dossier bij deze huisartsenpraktijk.

U kunt bijvoorbeeld uw dossier inzien. Ook kunt u herhaalrecepten vanaf nu gemakkelijk aanvragen via het portaal. Binnenkort kunt u ook via het portaal een vraag stellen aan de huisarts (e-consult) of zelf een afspraak inplannen in de agenda van de huisarts of verpleegkundig specialist.

Hoe werkt het?

Om gebruik van te kunnen maken van het patiëntenportaal dient u zich aan te melden. U kunt zich hier aanmelden: https://huisartsenpraktijkhank.uwzorgonline.nl/inloggen-en-registratie/app/   Wij koppelen uw gegevens pas nadat de assistente persoonlijk bij u de aanvraag heeft bevestigd.

Mocht u nog vragen hebben, neem dan gerust contact op met onze assistente. Zij kan u begeleiden met uw aanmelding en uitleg geven over de mogelijkheden.

 

Wat is een Persoonlijke Gezondheidsomgeving (PGO)? 

Naast het patiëntenportaal van uw huisarts bestaat er ook een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). Dat is een beveiligde app of een website  die u toegang biedt tot medische gegevens van verschillende zorgverleners.

U kiest zelf welke PGO u gebruikt. In een PGO verzamelt u gegevens over uw gezondheid bij elkaar. Bijvoorbeeld de gegevens die u zelf meet en de medische gegevens van verschillende zorgverleners, zoals uw huisarts, apotheek, specialist.

 Zo werkt het:

  • Ga naar PGO.nl. Daar vindt u een overzicht van alle PGO’s
  • Kies een PGO en maak een eigen account aan
  • Zoek uw huisarts, specialist of  therapeut op in uw PGO
  • Verbind uw PGO met deze zorgverlener.

MedMij zorgt voor een veilige verbinding. PGO’s en zorgverleners met een MedMij-label volgen de vastgestelde regels voor het veilig uitwisselen van medische gegevens.