Coronavirus – Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Hank – Hank

Welkom op de website van Huisartsenpraktijk Hank

Op deze site vindt u algemene informatie over uw apotheekhoudende huisartsenpraktijk te Hank. Lees over ons team, hoe u ons kunt bereiken voor afspraken, over de apotheek en de routebeschrijving naar de praktijk. We vragen u rekening te houden met de praktijkregels zodat we u het beste van dienst kunnen zijn. Naast de praktijkinformatie vindt u informatie over lichamelijke gezondheid en een goede levensstijl.

Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Hank
Buitendijk 33b 4273 GC Hank

Coronavirus

SAMEN TEGEN CORONA

Gelukkig zijn de corona-versoepelingen onlangs helemaal doorgevoerd.  Omdat er (kwetsbare) patiënten in de praktijk komen, houden we ons nog wel aan onderstaande basisregels. Maar u hoeft alleen een mondkapje te dragen als u verkouden bent of keelpijn heeft. 

 Gang van zaken in de praktijk 

  • Handen desinfecteren bij binnenkomst
  • Hoesten in de elleboog
  • Testen bij klachten

Het risico op Corona is nog aanwezig, ook als u gevaccineerd bent. Komt u daarom niet zomaar naar de praktijk bij hoesten, niezen, keelpijn, verhoging, koorts of andere klachten die kunnen wijzen op Corona. Neem dan altijd eerst telefonisch contact op en doe een zelftest. Neemt u ook eventuele quarantaine-adviezen serieus. Voor klachten die op Corona kunnen wijzen, houden we een apart spreekuur, dan dragen we ook beschermende kleding.

In  de APOTHEEK gelden nog de volgende regels:

  • Medicatie besteld voor 11 uur, is twee dagen later klaar.
  • Geen doosjes in de bak, bestel via herhaalreceptenlijn of website.
  • Twee afhaalmomenten: tussen 8.00 en 13.00 uur (werkoverleg van 10.45-11.00) en tussen 14.00 en 17.00 uur (zoals voor de Corona)
  • Maximaal 2 wachtenden voor de balie van de apotheek, wacht zo nodig buiten.
  • Desinfecteer uw handen
  • Bij kwetsbare ouderen blijven we bezorgen, zoals voorheen.

De PRIKPOST is open op dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.00-10.00 uur. Bloedprikken is alleen op afspraak mogelijk, bel 088-020 95 55 of kijk op de website STAR-SHL.

Tijdens de coronacrisis kunnen zorgverleners van de Huisartsenpost en de EHBO, door een tijdelijke wettelijke bepaling, uw belangrijkste medische gegevens inzien. Misschien heeft u hier al eerder toestemming voor gegeven. Meld het bij de assistente aan als u hier bezwaar tegen heeft. Als u al eerder heeft aangegeven dat u hiertegen bezwaar heeft, dan zijn uw gegevens niet in te zien.

Corona-vragentest

Heb ik corona, wat moet ik doen? De corona-vragentest geeft u op een makkelijke manier informatie en advies over corona. De test is gemaakt door het Nederlands Huisartsen Genootschap, de wetenschappelijke vereniging van huisartsen in Nederland.

Start de test

Thuisarts.nl

Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

Landelijk informatienummer

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

0800-1351 Bel informatienummer

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.