Corona – Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Hank – Hank

Welkom op de website van Huisartsenpraktijk Hank

Op deze site vindt u algemene informatie over uw apotheekhoudende huisartsenpraktijk te Hank. Lees over ons team, hoe u ons kunt bereiken voor afspraken, over de apotheek en de routebeschrijving naar de praktijk. We vragen u rekening te houden met de praktijkregels zodat we u het beste van dienst kunnen zijn. Naast de praktijkinformatie vindt u informatie over lichamelijke gezondheid en een goede levensstijl.

Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Hank
Buitendijk 33b 4273 GC Hank

Corona

SAMEN TEGEN LUCHTWEGINFECTIES

Gelukkig zijn de corona-maatregelen helemaal afgeschaft.  Corona test- en isolatieadviezen voor het algemene publiek gelden niet meer.

Omdat er (kwetsbare) patiënten in de praktijk komen, houden we ons nog wel aan onderstaande basisregels.

  • Blijf, indien mogelijk, thuis als je je ziek voelt.
  • Vermijd contact met personen met een verhoogd risico op een ernstige luchtweginfectie
  • Draag een mondkapje als dit niet mogelijk is.

Adviezen om infecties te voorkomen (handhygiëne, hoest/snuit/nieshygiëne en goede ventilatie) blijven belangrijk, dit was ook al zo voor de CORONA.

 Gang van zaken in de praktijk 

  • Handen desinfecteren bij binnenkomst
  • Hoesten in de elleboog
  • Houdt bij een luchtweginfectie afstand in de wachtkamer/spreekkamer

Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.
Ga naar thuisarts.nl

COVID-vaccinatie 2023

In het  najaar van 2023 kunt u, naast de griepprik, ook weer een coronavaccinatie halen bij de GGD. Bent u geboren in 1963 of eerder dan ontvangt u persoonlijke uitnodiging  per post. Als u tussen 1964 en 2005 bent geboren en u komt in aanmerking voor een griepprik, dan kunt u zelf en afspraak maken. Dit kan via  http://www.planjeprik.nl of, als u geen DigiD heeft, door te bellen met 0800-7070.

De huisarts speelt in 2023 geen enkele rol bij de COVID-vaccinaties.